woensdag 8 april 2009

Klein en groot op de foto

Vandaag was weer zo'n dag die voorbijvloog. Vanmorgen na de tweede keer voeren (half tien) en de daarbijbehorende koffie en ontbijt, eerst met John naar het dorp geweest voor een paar laatste boodschappen. Dat lijkt een kleinigheid, maar je bent zo anderhalf uur verder. En dat terwijl we nog niet eens koffie zijn gaan drinken op een terrasje.
Daarna bij vrienden op bezoek geweest, toen snel naar huis geracet en gegeten, beestjes gevoerd, computerklusjes gedaan, uitgemest, koffie gedronken (moet kunnen, toch?), kippies naar bed gebracht (altijd een hele ceremonie, omdat de dames pas als het bijna helemaal donker is, naar binnen willen, en ik dat graag ietsjes eerder wil. Dus hijsen de gezusters kip zich na enig aandringen van mijn kant morrend hun trapje op en gaan dan zachtjes mopperend hun hok in, waarna ik hun deurtje dicht kan doen om ze te beschermen tegen de vos. Vervolgens komen de varkentjes dan weer geërgerd naar buiten omdat ze al láááng sliepen en door al dat burengerucht weer klaarwakker zijn).
Tussendoor nog wat foto's gemaakt, waarvan de meeste niet gelukt zijn. Alleen een piepklein wild blauw druifje hield zich goed en mag dan ook worden gepubliceerd.
Als tegenhanger zojuist nog een foto gemaakt van de bijna volle maan, die hier altijd heel spectaculair opkomt. Ik ga er soms echt voor zitten: eerst zie je een lange tijd een lichte gloed boven de bergen, en dan, als je het al bijna niet meer verwacht: tadáá.... komt ze (het is LA luna) ineens boven de bergrand uitpiepen. En dan gaat het heel snel: binnen de kortste keren is ze "los" van de berg, en zweeft ze als een ballon vrij in de lucht.
Vooral in het begin vond ik het adembenemend om dan buiten rond te lopen: door de witte leemgrond lijkt het hier dan net een sneeuwlandschap. Je zou bijna een boek kunnen lezen, zó licht is het dan..... 
Jammer dat dat haast niet op een foto is vast te leggen, maar ik ga het toch eens proberen. Morgen is het volle maan, dus wie weet....




Geen opmerkingen:

Een reactie posten