woensdag 13 mei 2009

Font Roja

Vandaag was er een wandeling, georganiseerd door de "school" (volwassenenonderwijs, waar ik 5 jaar zonder noemenswaardig resultaat Spaans heb gevolgd). Ria had gevraagd of ik interesse had om mee te gaan. Uiteraard had ik dat. Deze keer stond Font Roja (spreek uit: Font Rodzja) op het programma, een prachtig natuurpark in de bergen achter Alcoi.
We zouden om 9 uur verzamelen bij de gasolinera (tankstation) in Cocentaina, en vandaaruit met een paar auto's naar Font Roja rijden. Uiteraard waren wij (Ria en ik) weer bijna de eersten. Tegen half tien was iedereen er en konden we op weg.

Daar aangekomen, moest er uiteraard, vóórdat er ook maar gedacht kon worden aan wandelen, eerst worden gegeten (10 uur 's morgens, een vroege "almuerzo", oftewel lunch)
Dit was ooit een restaurant, maar nu staat alleen de voorgevel nog overeind
De klim duurde zo'n 5 kwartier en was behoorlijk pittig
Halverwege was het uitzicht al indrukwekkend (het gebouw met het beeld is het bezoekerscentrum waarvandaan de wandeling begon)
Ria rechts vooraan (met rood t-shirt)
Toen we boven waren zagen we ineens Ibi liggen aan de andere kant van de berg
Vanaf de top gezien, lag het bezoekerscentrum wel héél diep onder ons
Ruige rotspartijen en spectaculaire vergezichten
Een "ijskast" uit vroeger tijden: deze was zo'n 15 meter diep en afgedekt. Hierin werd 's winters sneeuw verzameld zodat men 's zomers een flinke voorraad ervan had
En als afsluiter: op Font Roja bloeien bloemen die ik nog niet eerder had gezien.
Hier een orchidee-achtige:


1 opmerking:

  1. Echt mooi.. Deze wandeling gaan we ook een keer doen. Groeten, Erik

    BeantwoordenVerwijderen