donderdag 7 mei 2009

Donderdag marktdag

Een stralende dag, niet zo veel werk te doen, dus een prima dag om weer eens naar de markt in Cocentaina te gaan. Altijd chaotisch druk, zoeken naar een parkeerplek, bomvolle terrasjes, en kleurrijke kramen. Het grootste verschil met Nederland vind ik, dat de marktkooplui hun waren niet aanprijzen. Geen "Móóóie túllepe" of "Ja mensen, nergens anders zó goedkoop!", alleen het constante geroezemoes van de winkelende menigte.
En na het rondje markt (ik ging eigenlijk voor een nieuwe tas omdat de oude zo goed als versleten is, maar ik kon niet slagen) uiteraard ook naar een terras, bij bar Monaco. En daar zaten Erik en Elleke al uitgebreid aan hun bocadillo. Naderhand nog snel naar het gemeentehuis om wat op te halen, en daar vlakbij kwamen we Ria tegen. 
Na nog een paar winkels snel naar de post en meteen naar het Indiase restaurant om alvast een tafel voor vijf personen te reserveren op het terras, voor de "Publicación" op 27 juni. Daar moet je snel bij zijn, anders is alles al bezet.  Dit feest luidt het begin in van het seizoen van de moros i cristians-feesten in Cocentaina...


1 opmerking:

  1. Dus toch nog gedaan wat je doen wilde. En ook nog stenen gehaald??
    Leuke foto's, ook evt. voor je website.
    liefs, Ria

    BeantwoordenVerwijderen