woensdag 6 januari 2010

Día de reyes

In Spanje kennen ze geen sinterklaas. Logisch, want die zit dan in Nederland. In plaats daarvan hebben ze hier drie-koningen-avond, op 5 januari.
Dan krijgen de kinderen cadeautjes. In de steden gebeurt dat gewoon thuis, maar in de kleine dorpjes verzamelt iedereen zich in de kerk, waar een van de drie koningen (of alle drie, als het budget dat toelaat) de namen van de kinderen voorleest. Die komen dan naar voren en nemen hun cadeaus in ontvangst. Het vervelende van deze methode is, dat ouders, grootouders, tantes en ooms, allemaal de mooiste en grootste en vooral duurste dingen willen voor hun kroost, want dan kan iedereen zien hoe goed ze het hebben.
Er heerst dan ook veel afgunst in de anders zo vredige kerk....
In de wat grotere plaatsen is er een prachtige optocht, met aan het eind, hoe kan het anders, een spetterend en knetterend vuurwerk.
Het weer was gisteren niet van dien aard dat ik zelf ben gaan kijken, maar voor een beeldverslag van de optocht in Cocentaina verwijs ik (is geen probleem toch, Erik?) naar het weblog van Erik en Elleke: http://erikvanhoorn.web-log.nl/mijn_weblog/

1 opmerking: