vrijdag 15 januari 2010

De Spaanse reporter

Zodra het weer het ook maar enigszins toelaat, wordt de Spaanse reporter actief. Als het begint te sneeuwen, waaien, of hard te regenen, zijn ze in hun element. In groten getale zwermen ze uit over de belaagde gebieden, om daar kond te doen van al het verschrikkelijks dat deze weersomstandigheden met zich meebrengen. Ze staan op wegen en in dorpen, alwaar ze argeloze voorbijgangers een microfoon onder de neus duwen. Bij sneeuw is het een beetje anders: dan is de reporter blij, heel blij. Want sneeuw is fun, ook al ligt er maar een centimeter.

Gisteren stormde het hard, heel hard. Zelfs mijn huis stond af en toe te trillen van het geweld. Maar schade is er gelukkig helemaal niet, op wat omgewaaide planten na.
In de dorpen was dat wel anders, zo verkondigden de reporters: in Cocentaina was een schoorsteen omgevallen, in Muro waren auto's tot schroot verworden door omgevallen bomen, en her en der lagen ijzeren platen op straat, die als afdekking van muren waren gebruikt. Genoeg narigheid om er een heel blik reporters voor open te trekken......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten