vrijdag 16 oktober 2009

Tocht door drie landen

Gisteren was het koud, maar stralend weer. Dus was het idee geopperd om er een dagje op uit te gaan. In het begin was het nog behoorlijk mistig op sommige plaatsen, maar na een tijdje werd de lucht diepblauw en scheen de zon volop. Zolang je in de auto zat, leek het lekker warm, maar zodra je je naar buiten begaf, was er een ijzige wind die duidelijk maakte dat een sjaal onmisbaar was.
Maar dat maakte niet uit, want de omgeving was overdonderend mooi, met prachtige vergezichten, middeleeuwse kastelen, snelstromende riviertjes en statige rotspartijen.
We reden eerst door een stukje Frankrijk, maar na een kilometer of negen waren we al in België, en van daaruit waren we ook al best snel in Luxemburg.
Esch-sur-Sûre was het einddoel, en daar hebben we dan ook heerlijk gegeten. Daarna via Goesdorf (waar we ooit op vakantie zijn geweest) richting Bourscheid met zijn prachtig gelegen kasteel, en zo verder, via Clervaux (bakkie gedaan) naar Bastogne (snijdend koud maar heel gezellig), en toen weer terug naar huis, waar de weelderige begonia's de nachtelijke koude helaas niet hadden overleefd, en als dronken snotslierten over de bakken hingen.

Esch-sur-Sûre
Vergezicht onderweg:
Het kasteel van Bourscheid:
Clervaux:

En de begonia's vóór en na:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten