maandag 15 maart 2010

Paspoort, dus naar de kust

John's ID-kaart verliep vandaag, dus het was de hoogste tijd om een nieuwe aan te vragen. Daarvoor moet je dan naar het Nederlands Consulaat in La Nucía.
Gisteren hadden we alles opgezocht: wat er mee moest, waar het was, de openingstijden, het aanvraagformulier wat je kon downloaden, dus we gingen vol goede moed op pad.
Eerst naar Benidorm: pasfoto's laten maken door de enige fotozaak die het volgens de Nederlandse normen kan doen. En daarna naar het consulaat. Voor de veiligheid had ik het opgezocht op Google maps, mét streetview, dus dat kón niet mis gaan. Dachten we.
Op de plek waar het had moeten zijn, was alleen een Amerikaanse school (of zoiets), en een kerkhof. En de tijd drong: om één uur sluit het consulaat, en het was al kwart over twaalf.
Toen maar snel de reddende engel, genaamd Ria, gebeld, en zij legde uit waar het wél was.
Daarna was het een fluitje van een cent: we waren op tijd, en ondanks het feit dat natuurlijk nét de stroom uitviel op het consulaat, waardoor het vingerafdruk-apparaatje niks meer deed, kwam alles toch nog goed.

Tja, en daarna moest er natuurlijk geshopt worden in de Nederlandse winkel in Albir: kruiden, pindakaas, juspoeder, nasikruiden, drop, en ook een paar boeken.
En ook wilden we even langs de zee lopen. Strakblauwe lucht, felblauwe zee, en een eenzame malloot die met de toch niet echt zomerse temperatuur, languit op het strand lag te zonnen (zie foto)......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten